Könyvajánló: Időfutár: A körző titka


Az Időfutár egy nagyon fiatalos és izgalmas könyvsorozat, amelyet szinte lehetetlen letenni. A történet ott kezdődik, hogy a főszereplő, Hanna Szegedről Budapestre költözik családjával, ami nem igazán tetszik neki, mert ott kell hagynia legjobb barátnőjét, Zsófit. Ő még fontos lesz a történet során. Az új suliban senki nem foglalkozik vele, a padtársa, Tibi meg... Nem éppen beszédes alkat. Ám ennek ellenére összebarátkoznak. Őt se felejtsük el nagyon!

 De ezt megelőzte egy különös, sőt! Nagyon különös esemény. Pesten akkor volt a lomtalanítás. De nem ez volt annyira furcsa. Hanem két dolog. Vagyis egy dolog és egy személy. Na, mindegy nem tudom jobban felkonferálni. A lényeg, hogy volt ott először is egy öreg guberáló. Hosszú ősz szakáll, ápolatlan kinézet, szóval, mint egy átlagos gyűjtögető. De nem az volt.
 A másik egy tárgy. Egy apró, de annál fontosabb tárgy. Hanna észrevette, el is indult felé, de a guberáló megelőzte. Felvette a földről és egy egészen furcsa dolog történt. Először a guberáló maga elé tartotta és a tárgy, (amiről kiderült, hogy egy körző volt) mint ha válaszolt volna. De nem rendes beszéd volt az. Inkább hasonlított egy halk morajra. És akkor jelentek meg az öltönyösök. Ők is fontosak lesznek még.
                                 
Képtalálat a következőre: „időfutár”

 Ennyi elég is volt szerintem a sztoriból, nem szeretnék a végén egy 3 km hosszú cikket írni. Ugyebár az előző bejegyzésbenben a Szent Johanna gimiről írtam. Be kell valljam elég sok hasonlóságot fedeztem fel a két könyv között. A szigorú igazgatóhelyettes személye, az osztály Humor Heroldja, a főszereplő először láthatatlan az osztályban... Ezek a "motívumok" mindkét műben felfedezhetőek.

 Nagyon ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik szeretik az izgalmas, történelmi eseményekhez fűződő, de mégis modern történeteket. Ízlelgesse, kóstolgassa, de legfőképpen OLVASSA.

 SZEMÉLYES VÉLEMÉNY: Nekem azért tetszett nagyon ez a könyv, mert pörgős, mai, és fantasztikus ötvözése a valósnak és a lehetetlennek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Könyvajánló: Bexi: Késtél

Ételajánló: Jeges süti